Tapen bij hooikoortsklachten

Hooikoorts? Een tape (medical taping) kan een oplossing zijn!

De lente is begonnen. Dat betekent het begin van veel buitenplezier voor bijna iedereen. Bijna iedereen! Want voor zo’n 20% van de bevolking beginnen dan ook weer de hooikoortsklachten.

Het lichaam vormt antistoffen, afweerstoffen, tegen stuifmeel van bomen, grassen en planten. Bij mensen met hooikoorts verloopt deze afweer heel heftig. Slijmvliezen gaan veel meer slijm produceren met een hele reeks van klachten tot gevolg. Deze klachten die voorkomen kunnen onder andere zijn loopneus, niezen, verstopte neus, branderige en/of tranende ogen. Zelfs vermoeidheid en koorts komt voor. Tenslotte zijn er ook mensen die het hele jaar door last hebben van een vorm van hooikoorts.

Het mag duidelijk zijn dat hooikoortsklachten veel invloed kunnen hebben op het dagelijks leven van mensen!

Binnen het Medical Taping Concept, kortweg MTC, bestaat een tapetoepassing die de klachten van hooikoorts sterk kan doen afnemen. Er zijn ook mensen die na de behandeling klachtenvrij het seizoen doorkomen. De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om dit tape niet toe te passen bij mensen met hooikoorts!

Na de eerste keer tapen merken de meeste mensen al een groot verschil met de situatie van voor het tapen. Het effect kan tot meerdere weken aanhouden. Bij chronische klachten kan de tape opnieuw aangebracht worden. De gebruikte tapemethode is overigens dezelfde als die bij mensen met COPD gebruikt wordt.

Het tape

De gebruikte tape heeft een zeer huidvriendelijke lijmlaag. Er zijn bijna geen mensen allergisch voor deze tapesoort. Het tape mag wel zeven dagen blijven zitten na het aanbrengen. Onder invloed van de lichaamstemperatuur komt het tape goed vast te zitten. Er kan ook gewoon mee gedoucht worden. Wel oppassen met afdrogen. Treedt er wel een allergische reactie van de huid op dan de tape direct verwijderen.

Hoe kan het werken?

Het tape werkt via de segmentale relatie van de huid waarop de tape is aangebracht met de longblaasjes, bronchiën en longen.

Segmentale samenhang

Dit wil zeggen dat het menselijk lichaam is opgebouwd volgens segmenten. Organen of lichaamsdelen binnen één segment worden door één en dezelfde zenuw aangestuurd of geprikkeld. Er bestaan op deze manier dus relaties binnen het lichaam tussen ingewanden, spieren, huid en het skelet.

Het is overigens (nog) niet bekend of met deze vorm van tapen de zwangerschap wordt beïnvloed. Oppassen dus bij het tapen van zwangere vrouwen.

Kosten

De prijs voor een tapebehandeling is € 14,50 per keer. Er wordt gebruik gemaakt van CureTape®. Dit is een professioneel tape merk op de (para)medische markt.

Bron: fysiotape.nl

Terug naar behandelingen

Massagepraktijk voor sport- en wellness massage, tapen en bandages kinesio tape, vervolg op fysiotherapie.