Blessure Preventie (BP)

Het mooiste is om preventief te masseren om een blessure/klacht te voorkomen. Na een blessure/klacht behandelen kan natuurlijk ook. De behandelingen worden er dan, middels blessurepreventie, op gericht weer op het prestatieniveau van voor de blessure/klacht te komen. Daarbij is het belangrijk uit de behandeling te leren hoe de blessure/klacht in de toekomst voorkomen kan worden.

Zoals de naam al zegt is BP eigenlijk gericht op het voorkomen van blessures bij sporters en bij mensen die minder intensief of frequent bewegen of sporten. Het is een onderdeel van een totale behandeling waarbij ook sportmassage wordt toegepast. Als het nodig is kan ook een tape onderdeel van de behandeling zijn.


DSC_6314Het draait bij Blessure Preventie om de belasting op het lichaam van een persoon aan te passen aan de belastbaarheid van dat lichaam! Er moet een evenwicht zijn.


Bij sporters wordt een “0” meting van de gezonde niet geblesseerde sporter gedaan. Komen er dan ooit problemen door blessures dan is bekend wat de gezonde situatie van het lichaam was. Je weet dan waar je met de behandeling naar toe kunt werken. Een dreigende blessure komt met een goede follow-up ook tijdig in beeld. Daardoor kan schade beperkt blijven.
Personen die met een blessure op de praktijk komen kunnen ook geholpen worden met de kennis van BP. Doordat er van alle gewrichten en spieren normwaarden zijn. Is er een blessure dan kan er via een vergelijking met deze norm duidelijk worden waar een behandeling op gericht moet worden. Onderdeel van de behandeling zijn oefeningen. Rekoefeningen om spieren die te kort zijn op lengte te brengen en krachtoefeningen om verzwakte spieren weer sterker te maken.

Terug naar behandelingen

Massagepraktijk voor sport- en wellness massage, tapen en bandages kinesio tape, vervolg op fysiotherapie.